arbeidsrecht advocaat

Wanneer schakel je een advocaat ondernemingsrecht in?

Vanaf het moment dat je ervoor hebt gekozen om een onderneming te starten zal je in aanraking komen met het ondernemingsrecht. Dit zal onder andere terugkomen bij het opstellen van contracten met klanten en leveranciers. Het is dan ook niet vreemd om een advocaat ondernemingsrecht in te schakelen op het moment dat er geen geschil is of je deze juist wilt voorkomen. In dit artikel wordt verteld wanneer het verstandig is om een ondernemingsrecht advocaat in te schakelen.

Overeenkomsten en algemene voorwaarden

Wanneer je een overeenkomst met de klant sluit moet deze natuurlijk waterdicht zijn. Daarnaast moeten deze ook worden ondersteund door de algemene voorwaarden, zodat je rechtsgeldige overeenkomst hebt waar niemand zomaar onderuit kan. Hiervoor kan een advocaat worden ingeschakeld om een format van een overeenkomst te laten opstellen en daarnaast ook de algemene voorwaarden te laten schrijven. Wanneer er onjuiste bepalingen staan in de overeenkomst of in de algemene voorwaarden kan dit zomaar eens grote gevolgen hebben.

Bedrijfsovername plannen

Op het moment dat je van plan bent om een bedrijf te gaan overnemen dan is het belangrijk om juiste adviezen en ondersteuning te krijgen. Hierbij is een ondernemingsrecht advocaat zeer belangrijk, want deze zorgt ervoor dat alles juridisch helemaal klopt. Dan kan er op juridisch vlak bijna niets meer misgaan en kan vervolgens de overname plaatsvinden.

Voorkomen van aansprakelijkheid

Het komt weleens voor dat een klant of een werknemer jouw onderneming voor iets aansprakelijk wilt stellen. Dit kan in sommige gevallen ook worden opgelost met de aansprakelijkheidsverzekering. Op het moment dat de zaken wat complexer worden komt de advocaat in beeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schade veroorzaakt door werknemers bij een derde partij of een wanprestatie.

Advies inwinnen bij een ondernemingsrecht advocaat

Om wat voor zaak het dan ook gaat, het blijft altijd verstandig om in eerste instantie advies in te winnen zelfs als je uiteindelijk toch geen advocaat inschakelt. Het advies zorgt ervoor dat je precies weet wat je te wachten staat.