verkeersongeluk

Slachtoffer van een bedrijfsongeluk

Het kan zomaar wezen dat u betrokken bent bij een bedrijfsongeluk. Omdat de werkgever zorgplicht heeft voor veiligheid op de werkvloer, kan uw werkgever aansprakelijk worden gesteld, tenzij hij kan aantonen dat zijn zorgplicht is nagekomen. Wat zijn je rechten en wie is voor het ongeval verantwoordelijk? Welke acties kunnen worden ondernomen? Dit zijn kwesties waar een letselschade advocaat dagelijks mee te maken krijgt.

Slachtoffer?

Een bedrijfsongeluk is een ongeval dat bij of als gevolg ontstaat bij het uitvoeren van werkzaamheden. De gevolgen van het ongeluk kunnen zowel lichamelijk als psychisch zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het breken van uw voet waardoor u niet meer kunt lopen, maar ook overspannen worden is een optie. Als u slachtoffer bent van een bedrijfsongeval, heeft u een tijdje of helemaal nooit meer inkomen. Hiervoor kunt u soms een vergoeding claimen, dit omdat de kans groot aanwezig is dat uw werkgever voor het ongeluk aansprakelijk is.

Recht op schadevergoeding?

Als u slachtoffer bent geweest van een bedrijfsongeluk, is de kans groot dat u recht heeft op een schadevergoeding. U heeft alleen recht op een schadevergoeding als het de schuld van uw werkgever is. Wanneer kunt u de werkgever aansprakelijk stellen? Volg deze stappen:

Bedrijfsongeluk?

Ga als eerst na of het ongeval dat plaats heeft gevonden tijdens werk. Het begrip werk kunt u erg breed nemen in dit geval. Zo zijn ongelukken in de pauze en bij personeelsfeestjes ook onderdeel van een bedrijfsongeluk.

Veroorzaakt door onveilige werkomgeving?

Ga nu na of het ongeluk is veroorzaakt door een onveilige werkomgeving of een gebrek aan toezicht en/of instructies. Als dit het geval is, dan is uw werkgever aansprakelijk voor het ongeluk. Dit omdat het wettelijk verplicht is om te zorgen voor een veilige werkomgeving. Als u zichzelf roekeloos heeft gedragen of met opzet het ongeluk heeft veroorzaakt, is de werkgever niet aansprakelijk, maar is dit uw eigen fout.

Arbeidsinspectie inschakelen

Moest u door het ongeluk naar het ziekenhuis of bent u blijvend invalide geworden? Dan is uw werkgever verplicht om de arbeidsinspectie in te schakelen. Ga na of uw werkgever zich heeft aangemeld bij de arbeidsinspectie. Is dit niet het geval, dan kunt u dit zelf doen en krijgt de werkgever een boete krijgen.

Schadeoverzicht opstellen

Bent u zeker dat het ongeluk de schuld is van uw werkgever? Maak dan een lijst met het schadeoverzicht. Denk aan kosten voor het ziekenhuis, reiskosten, woningaanpassing, loon-/inkomstenverlies, smartengeld etc. Nu kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen. Dit kunt u doen door het inschakelen van een professionele bemiddelaar. Als dit geen zin heeft, schakel dan een advocaat in.

Letselschade advocaat inschakelen

Indien u letsel heeft opgelopen kunnen de belangen groot zijn. Denk aan immateriƫle of materiƫle schade. Hierdoor is het verstandig dat u een advocaat inschakelt die uw belangen behartigt. Indien u zich laat bijstaan door een expert die de juridische onderbouwing tot in de puntjes beheerst dan is de kans op succes het grootst. Randstad Advocaten, specialist in letselschade in de Randstad staat u daarin graag bij. Het eerste adviesgesprek is vrijblijvend en Randstad Advocaten biedt het eerste consult kosteloos aan. Daarnaast is no-cure, no-pay mogelijk. Vraag gerust naar de voorwaarden via de bovenstaande link.